Informatie over de Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB)

Algemeen

Algemene Informatie

In 1974 is de Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) opgericht door lichamelijk gehandicapten voor lichamelijk gehandicapten. Het doel van de vereniging is mensen van alle leeftijden de kans te bieden om aangepast te sporten op zijn of haar niveau. De vereniging kent meerdere takken van sport, waarbij zowel recreatief als op wedstrijdniveau gesport wordt. Ook heeft de vereniging de beschikking over sportrolstoelen en andere materialen die het sporten voor mensen met een lichamelijke beperking of een chronische aandoening makkelijker maken. Door inspanningen van de SGB zijn er in het zwembad te Goes aangepaste kleedruimtes en plafondliften gekomen. De SGB is aangesloten bij Gehandicapten Sport Nederland en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond.

Donateurs

Wilt u de SGB steunen maar kunt u geen vrijwilliger worden? Word dan donateur! Hieronder kunt u het donateursformulier downloaden en overige belangrijke gegevens terugvinden. Voor meer informatie kunt u eveneens contact opnemen met de secretaris. 

Clubblad en Website

Het nodige nieuws en de eventuele “weetjes” hopen wij van u te vernemen. Het kleurt de website en het clubblad en maakt ze daarmee nog aantrekkelijker.

Stuur een mailtje naar de redactie (voor het clubblad) en de secretaris (voor de website) en u kunt gelijk van wal steken. Ook foto’s kunt u doorgeven door ze in te voegen als bijlage. (Ingezonden kopij wordt voor het plaatsen gecontroleerd op spelling en grammatica).

Wilt u adverteren in het clubblad? Stuur uw advertentie naar de redactie en we zetten deze een jaar lang (of langer als u wenst) in het clubblad. Eén pagina kost 200 euro en een halve pagina 100 euro. Een kleinere advertentie kost 50 euro. Voor een half jaar adverteren betaalt u de helft van de kosten. 

Word donateur!

Als u donateur wilt worden, vul dan ons donateursformulier in.

U kunt ook uw donatie meteen overmaken naar:

IBAN: NL81RABO0316973548
t.n.v. Penningmeester SGB
Gildenstraat 37
4421 KT  Biezelinge

Word donateur!

Als u donateur wilt worden, vul dan ons donateursformulier in of vul online het formulier in.

Klik hier om naar het online formulier te gaan.

U kunt ook uw donatie meteen overmaken naar:

IBAN: NL81RABO0316973548
t.n.v. Penningmeester SGB
Gildenstraat 37
4421 KT  Biezelinge

Secretaris
Jan van Wirdum
Mahlerlaan 19

4462 KD, Goes
0113-221724
info@sgbeveland.nl

Redactie Clubblad
Matthijs Mol en Arenda Krijger
0621908811

redactie@sgbeveland.nl

Bestuur

Ursula  Leeflang

Voorzitter

Hoofdstraat 25
4441 AA  Ovezande
0113 – 656500
ledenadministratie@sgbeveland.nl

 

Persoonlijke omschrijving

Mijn naam is Ursula Leeflang-Behrens, getrouwd met Rob en ik woon in Ovezande. Op 26 maart 2014 ben ik, als opvolger van Wicher de Vries, gekozen tot voorzitter van de SGB.

Mijn man Rob is door reuma en rugproblemen rolstoelafhankelijk geworden en aangezien hij vroeger veel gedanst heeft wilde hij nu leren rolstoeldansen. Sinds oktober 2008 is hij lid en ik vrijwilliger van de SGB en dansen we met veel plezier bij Joke de Bert.

Ons motto is daarom: ‘rolstoeldansen is plezier voor twee’

Sinds enkele jaren ben ik niet meer werkzaam en wilde de vrije uren als vrijwilliger inzetten. In mijn werkzame leven heb ik veel bestuurlijke ervaring opgedaan en zodoende was de keuze voor een bestuursfunctie bij de SGB een logische.

Doordat 2014 het jubileumjaar was viel ik met de neus in de boter om dit mede te organiseren en in oktober 2014 organiseerde de SGB ook een competitiedag handbewogen rolstoelhockey Goes.

Ik spreek hierbij de wens uit nog vele jaren jullie voorzitter te mogen zijn. Ik heb er in elk geval zin in en zal mij met honderd procent ervoor inzetten.

 

Jan van Wirdum

Secretaris
Mahlerlaan 19

4462 KD, Goes
0113-221724
info@sgbeveland.nl

 

Persoonlijke omschrijving

Hallo, mijn naam is Jan van Wirdum. Ik ben al zo’n 20 jaar betrokken bij de SGB omdat mijn zoon een actieve rolstoelhockyer is.

 

Op het moment dat ik deze tekst opstel ben ik in de laatste fase van het afbouwen van mijn werkzaamheden als directeur-bestuurder van een Jeugdzorginstelling. Per 2023 ga ik hopelijk genieten van een iets minder hectische bestaan en meer tijd en aandacht voor deze taak.

 

Begin 2020 werd mij gevraagd of ik tot het bestuur wilde toetreden en de taken van de toenmalige secretaris, Inge Caljouw, overnemen. Helaas werd het overdragen van die taken abrupt verstoord door het afschuwelijke ongeluk waarbij Inge omkwam. Gelukkig had zij in de vele jaren dat ze actief was voor het bestuur, een goed overzichtelijke administratie bijgehouden.

 

Ik vind het steeds weer mooi om te zien hoeveel er wordt genoten door onze leden als zij met hun sport bezig zijn. Dat geeft inspiratie om een steentje bij te dragen aan deze mooie vereniging.

Agatha  Tramper

Penningmeester
Gildenstraat 37
4421 KT  Biezelinge
0113-342571
penningmeester@sgbeveland.nl

Persoonlijke omschrijving

Mijn naam is Agatha Tramper- Vaalburg. De nestor van het bestuur, want ik ben al zo’n dertig jaar penningmeester. In 1988 heb ik die taak overgenomen van een vriendin die ging verhuizen.

Ik startte destijds met een groot papieren kasboek. Inmiddels gaat alles digitaal. Ik heb hier geen specifieke opleiding voor gevolgd, maar met gezond verstand kom je een heel eind.

Dat is dan ook mijn hoofdtaak: verstandig omgaan met de financiën van de club. Aangezien de uitgaven de reguliere inkomsten ver overstijgen, zijn we steeds op zoek naar sponsors. Elk jaar zijn we weer blij als alle activiteiten van de vereniging door kunnen gaan.

Daarnaast verleen ik hand- en spandiensten bij de hockeytoernooien en zorg ik ervoor dat de papieren clubbladen gepost worden. Tijdens de ledenvergaderingen zorg ik ervoor dat iedereen van een drankje en een hapje wordt voorzien.

Sjaco  Luteijn

Vicevoorzitter

Bakkersboogerd 23
4424 EJ  Wemeldinge
0113-622161
sluteyn@zeelandnet.nl

 

Persoonlijke omschrijving

Mijn naam is Sjaco Luteijn. Ik ben al ruim 25 jaar bestuurslid van de SGB.

Ik ben in contact gekomen met de SGB via het zwemmen, dat ik al jaren doe. Daarna heb ik aantal jaren aan atletiek gedaan: speerwerpen en kogelstoten. Ook heb ik enige jaren rolstoelbasketbal gespeeld. Nu trek ik alleen nog regelmatig op de donderdagavond baantjes in het wedstrijdbad.

Binnen het bestuur van de SGB ben ik actief als wedstrijdcommissaris. Dit houdt in dat het organiseren van evenementen en wedstrijden, samen met de wedstrijdcommissie, mijn specialiteit is. Tijdens de evenementen neem ik ook vaak de microfoon ter hand om de dag aan elkaar te praten.

Het laatste grote evenement van de SGB betrof de organisatie van een competitiedag van de Regio Midden van het elektrisch rolstoelhockey in november 2010.

Als vrijwilliger heb ik altijd de nodige hulp verleend bij het zwemmen. Ook ben ik steeds bereid om bij te springen bij de trainingen van het rolstoelhockey of het tafeltennissen als daar tijdelijk extra hulp nodig is. Als er mensen gezocht worden voor de organisatie van een feest, zoals het 20-jarig en 25-jarig jubileum, dan ben ik van de partij.

Matthijs  Mol

Bestuurslid
redacteur clubkrant
mattymolly@zeelandnet.nl

 

Dirk Kuyt Foundation
https://www.dirkkuytfoundation.nl
De Dirk Kuyt Foundation steunt en (mede) organiseert sportevenementen voor mensen met een beperking. De Foundation vindt het belangrijk dat sport en beweging voor mensen met een beperking wordt bevorderd.

Gehandicaptensport Nederland
https://www.gehandicaptensport.nl/
Sport en bewegen maakt mensen met een handicap ‘fit’ voor het leven. Dat is de visie van Gehandicaptensport Nederland, het kenniscentrum van de gehandicaptensport.

Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
https://www.knhb.nl
Een website met uitslagen, standen, nieuws en andere gegevens rondom de hockey in Nederland, dus ook van de rolstoelhockey. 

Startpagina Gehandicaptensport
https://gehandicapten-sport.startpagina.nl/

Op deze site vindt u álles over sporten voor mensen met een beperking.