goalball1

Wat is goalball??

Een uitdagende teamsport waarbij je niets ziet en dus andere zintuigen leert inzetten en blindelings moet samenwerken. Een team bestaat uit drie spelers die met een geblindeerde bril samen een doel van 9 meter breed verdedigen. De bal heeft een belletje zodat deze wel hoorbaar is. Het gaat om souplesse, luisteren, techniek, reactievermogen, tactiek, samenwerking, communiceren en eigenlijk nog zo veel meer… Goalball is eigenlijk de enigste teamsport voor visueel beperkten waarin echt vrijheid van spelen ervaren wordt. En het is echt een inclusieve sport, ook als je goedziend bent kunt je uiteraard mee spelen.
Voor meer uitleg en info kijk op goalbal.nl.

Wat reacties van spelers:

Gyuri:“ Het is goed opletten waar jezelf bevind in het speelveld en waar de positie van het doel is. Door met de omgang met de andere teamgenoten heb ik geleerd om beter te communiceren en uit mijn comfortzone te gaan en meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook merk ik dat mijn gehoor en reflexen betrouwbaarder en accurater zijn.”

Marcel: “Ik kan al mijn energie in deze sport leggen zonder belemmering. Tijdens het spelen voel ik mij zo vrij als een vis in het water, omdat ik mij vrij kan bewegen binnen de kaders van het spel goalball. De sport is zo ingericht dat ik totaal geen beperking heb of voel omdat je als speler geen ogen nodig hebt. Er zitten heel veel tactische elementen in net als bij voetbal. Wat het mij heeft gebracht is veel vrijheid, zelfvertrouwen, een gezond lichaam en alles wat bij sport hoort. “

Stephanie:“Voor mij is goalball een uitlaadklep. Na een lange schooldag of een stressvolle week is het heerlijk om keihard die bal over het veld te smijten. En om de adrenaline te voelen tijdens de verdediging van een bal. Door goalball heb ik veel nieuwe vrienden leren kennen. En door goalball kom ik op veel plekken in Europa om toernooien te spelen. Kortom, Goalball is de perfecte sport en vrijetijds- besteding voor mij.”

Er wordt getraind in Goes, elke dinsdagavond van 19:00 tot 21:00. Uitgezonderd van de schoolvakanties.

Adres: Elvis Preslylaan 101

Uitgezonderd van de schoolvakanties.

Interesse? Super tof, Neem contact op met:

Carlo Colpaert: 06 5493 2727

Of Mail naar: goalballzeeland@gmail.com