De vuurdoop van SGB E1 in de eerste klasse

Arnhem – Zaterdag 1 april was het zover. De eerste competitiedag van SGB E1 in de 1e klasse. Nadat SGB E1 in september vorig jaar promoveerde van de 2e klasse naar de 1e klasse konden we gelijk aan de bak.

 De 1e wedstrijd was tegen GHHC uit Groningen, die speelde SGB gelijk. SGB kon in de 2e helft zelfs nog de winnende treffer maken. Een veelbelovend begin dus. De tweede wedstrijd was tegen Delta Venlo, de club die vorig jaar ook 2e klasse speelden tegen ons. Die wedstrijd ging ook heel gelijk op, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2. Ook een goed resultaat.

het volledige 1e team

De laatste twee wedstrijden werden heel pittig. De derde wedstrijd was tegen CHT, een tegenstander die door een tekort van spelers zelfs met twee Belgische nationale teamspelers speelden. De wedstrijd eindigde in 9-1, maar doordat er nog heel veel doelpunten werd tegen gehouden door het hele team bleef een score boven de tien voor SGB uit. Maar tegen zo’n goede tegenstander, was 9-1 verlies nog een best goede teamprestatie. Zeker omdat er ook twee spelers bij SGB meespeelden die hun debuut maakten bij SGB E1.

De laatste wedstrijd werd helaas de meest overtuigende nederlaag. Die wedstrijd eindigde in 11-0, maar wel tegen een hele goede tegenstander. Maar toch was het een geslaagde dag met gelijk al twee punten binnen. Een knappe prestatie in toch in één van de hoogste klassen. Kortom een vuurdoop die smaakt naar meer.