Derde Competitiedag Regio Zuid

Zaterdag 15 februari was de 3e Competitiedag Regio Zuid en wederom was Goes de locatie waar het te doen was. Deze dag werden de jongetjes van de mannen gescheiden en werd bekend wie er door ging voor het kampioenschap en wie het seizoen af zou maken in de tweede klasse. Ook werd de splitsing tussen de 2e en 3e klasse bekend.

SGB E1 uitkomend in de 1e klasse stond onderaan en zou alle zeilen bij moeten zetten om zich te kunnen handhaven in de eerste klasse. De eerste wedstrijd was de Derby der Lage Landen tegen de Wheel Blazers uit Antwerpen. De Goese formatie verkocht de huid duur. In de tweede helft kwam het op achterstand. Het knokte zich nog wel knap terug maar het was niet genoeg. Even later viel de 2-1 in Belgisch voordeel en dit bleek de eindstand. De volgende wedstrijd zou heel belangrijk worden gezien het tegen een directe concurrent was. Deze wedstrijd moest koste wat kost gewonnen worden. De Bevelanders kwamen goed voor de dag en leken vlak voor tijd de winst binnen te halen. Echter kreeg het later alsnog de 3-3 binnen. Een slotoffensief waar als nog kansen op de winst waren mocht niet baten en hierbij was lijfsbehoud zo goed als verkeken. Jammer, want hiermee kreeg de ploeg te weinig. Met de jammerlijke 3-3 nog in het hoofd wachtte de koploper alweer. Hierin had SGB weinig te vertellen en stond het bij rust 6-0. In de tweede helft wist het de schade te beperken en werd de eindstand tegen het andere Belgische team bepaald op 8-0. De laatste wedstrijd kon SGB door materiaalpech niet voluit gaan en deze werd dan ook met 3-0 verloren. Waarbij de focus op zo snel mogelijk op de rest van het seizoen kon. Waar het team er alles kan doen om gelijk weer terug te keren naar de 1e klasse.

Het 2e team van SGB beleefde een mindere dag. Ze verloren alles met ruime cijfers. Respectievelijk werd het 11-1, 5-1 en 10-2. Na deze dag spelen zij verder in de 3e klasse waar ze verder kunnen bouwen aan het nieuwe team.

De volgende competitiedag staat gepland op 7 maart in Ulvenhout. Waarbij de strijd verder gaat.