Gezocht!

  • Begeleider / trainer H1 competitie hockeyers rolstoelhockey. De rolstoelhockeyers van Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) zijn op zoek naar een begeleider en coach voor de competitie training en tijdens landelijke competitiedagen.
    Iedere donderdagmiddag trainen de H1 hockeyers samen met de H2 hockeyers. Echter er is vraag naar aparte begeleiding om door te kunnen groeien en te kunnen blijven hockeyen in de 1e klasse. De enthousiaste groep van gemiddeld 5 hockeyers hebben al dan geen lichamelijke beperking. Ze maken gebruik van een handbewogen rolstoel. De hockeyers trainen gezamenlijk met het 2e klasse team, maar de training kan worden onderverdeeld. De training vindt plaats op donderdag van 16.00 tot 17.00 uur in het Omnium in Goes. In de schoolvakanties is er geen training. De competities vinden plaats onder leiding van de KNHB op zo’n 6 willekeurige zaterdagen per seizoen, landelijk verdeeld over de deelnemende teams.
  • Begeleider aspirant hockeyers rolstoelhockey De rolstoelhockeyers van Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) zijn op zoek naar een begeleider voor de training van de groep aspirant hockeyers. Iedere donderdagmiddag trainen naast de competitiespelers een groepje aspirant hockeyers. Deze enthousiaste sporters hebben een (zware) lichamelijke beperking en de groep bestaat uit een combinatie van sporters met een beperking in een hand- of elektrische rolstoel. Ze maken gebruik van een handstick (J-stick), die ze met de hand bedienen, of een Tstick (een aan de rolstoel gemonteerde stick). Ze spelen geen wedstrijden, maar zijn op basisniveau bezig met de stick en de bal om ze enthousiast te maken en te houden voor het rolstoelhockey. Een begeleider die deze groep aanstuurt en spellen organiseert is meer dan welkom! De aspirant hockeyers trainen op donderdag van 16.00 tot 17.00 uur in het Omnium in Goes. In de schoolvakanties is er geen training.
  • Kom fluiten voor de rolstoelhockeyers! Lijkt het je leuk om scheidsrechter te worden bij de rolstoelhockey? Dit kan iedereen! Je zou de rolstoelhockeyers er enorm mee helpen. Eén team van de E-hockey en twee teams van de H-hockey spelen jaarlijks meerdere competitiewedstrijden binnen en buiten Zeeland. De hockeybond stelt verplicht dat ieder team scheidsrechters laat fluiten op competitiedagen waarbij de SGB actief is. Wat houdt het in? Je krijgt thuis de regels van de rolstoelhockey toegestuurd, deze bestudeer je. Daarna leg je een examen af op een locatie ergens in het land, wat een halve dag in beslag neemt. De SGB vergoedt je reiskosten. Je slaagt (hopelijk) en je kan fluiten! In overleg met ons kun je dan ingezet worden tijdens een competitiedag. Dus beste lezers; ouders, leden, vrienden, familie, geef je op als scheidsrechter! Stuur mij even een mailtje als je interesse hebt: info@sgbeveland.nl. Alvast bedankt namens alle rolstoelhockeyers!