Inge Caljouw uitgeroepen tot Vlissingse held van de maand juni

 

Bron: Vrijwilligerspunt Vlissingen 

Inge overleed op 14 juni jl. in het ziekenhuis aan de zware verwondingen, die haar waren toegebracht toen een autobestuurder onder invloed haar  van de weg reed toen ze met haar handbike onderweg was. Inge schreef 5 jaar lang de portretten van de Vlissingse Helden, Vlissingse vrijwilligers. Elke maand een interview in de Vlissingse Bode. Ze was enorm bevlogen. Wanneer we wat extra handen nodig hadden bij een evenement was ze altijd bereid bij te springen en natuurlijk wist ze ook daar dan weer een leuk verhaal van te schrijven.

Oprecht geïnteresseerd

Inge kon goed met mensen omgaan en was oprecht geïnteresseerd in de verhalen die zij te vertellen hadden. Het interviewen en schrijven leek haar dan ook gemakkelijk af te gaan. Ze vond het heel leuk om te doen omdat ze hierdoor ontzettend veel mensen ontmoette, met allemaal een eigen verhaal. Inge zei vaak dat vrijwilligers zulke vriendelijke mensen zijn. Wij denken dat dit veel zegt over hoe zij was. Slechts 2 keer vertelde ze dat het interview wat moeizaam verliep, maar zelfs dan was daar in het verhaal niets van te lezen.

In totaal heeft Inge ruim 60 mensen geïnterviewd. Stuk voor stuk prachtige verhalen waarmee zij de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk heel mooi wist te verwoorden. We kunnen niet anders zeggen dan dat Inge het verdient om zelf ook als Vlissingse held te worden benoemd, volgens Debby Wolff en Marieke Besuijen