Michel wint Paratoernooi in Hoogerheide

Zondag 25 april organiseerde Hotak uit Hoogerheide een Paratafeltennistoernooi. Er werd gespeeld een een zogenaamde vijfkamp. Van de Sportclub Gehandicapten Beveland deden Michel (vijfde klasse) Renata en Matthijs (zesde klasse) mee.

De dag begon gelijk met een interessante confrontatie tussen Renata en Matthijs van Tafeltennis Goes/SGB. Deze ontmoeting  werd een prooi voor laatstgenoemde. Waarbij deze revanche nam voor de eerdere partij die beeindigd werd door een zogenaamde ‘sorrybal,’ door nu op deze manier de partij te beëindigen. In het vervolg van de competitie wonnen beide nog een wedstrijd en gingen er twee verloren. Dit resulteerde in een derde en vierde plek voor de spelers van de SGB.

Ingrid en Henk (niet te verwarren met het illustere internetduo) werden eerste en Freddie sloot de ochtendsessie als laatste af.

Michel ging het tafeltennissen ook goed af in Hoogerheide. Hij won zijn eerste twee wedstrijden. Waarna hij van zijn rivaal bij Hotak 68 Bas verloor, die hij in de competitie nog in een spannende vijf-setter wist te bedwingen.

Vervolgens speelde Michel nog een gedenkwaardige wedstrijd. Nadat hij op een 2.1 voorsprong in games was gekomen, werd het de tegenstander teveel waarna deze een ‘dubieuze’ time-out nam. Michel, zichtbaar aangedaan na deze gedwongen break wist het momentum om te draaien door vakkundig het net te slopen, wat weer voor enig oponthoud zorgde. Na deze break nam Michel de touwtjes in handen en trok de wedstrijd naar zich toe.

Doordat Michel in een gecombineerde 5/4 klasse speelde en hij alleen van een vierde klasser verloor ging hij toch met de eerste plaats aan de haal.

Na de bekeruitreiking was er nog ruimte om een tweede sessie te spelen in afgeslankte vorm. Dit mede omdat sommige mensen het voor gezien hielden en naar huis gingen. Er werd gespeeld in een vierkamp. Nu werd er in tegenstelling tot de ochtendsessie waarin om drie gewonnen games werd gespeeld, om twee gewonnen games gespeeld.

Doordat de nummer één van de zesde klasse zichzelf had gepromoveerd naar de vijfde klasse schoven alle spelers een plekje op in de ranking. Met name Renata kwam dichter bij de nummer één van de middagsessie maar verloor jammerlijk met twee keer een gamestand van 12-10.

Michel ging het de middagsessie minder af. Hij verloor al zijn wedstrijden in de 5e klasse, waaronder tegen de promovendus. Hij speelde echter weer een spannende wedstrijd tegen zijn rivaal van Hotak 68, Bas. Na de eerste game nipt te hebben verloren, trok hij de net zo spannende tweede game naar zich toe. Hierna ging het kaarsje bij Bas uit en trok Michel deze game en zo de wedstrijd vrij eenvoudig naar zich toe.

Tijdens de Middagsessie uitslag eindigde Matthijs op de tweede plaats, Renata schoof een plekje op naar de derde plaats en Michel eindigde deze keer op de laatste plaats.