SGB E1 in de top van het klassement, SGB E2 ongeslagen

SGB E1 en SGB E2 waren van de partij in Sporthal Jeugdland in Ulvenhout. Hier stond de eerste competitiedag van het seizoen op het programma. SGB E1 wil gelijk goede zaken doen voor lijfsbehoud en gaandeweg het seizoen kijken wat er mogelijk. SGB E2 hoopt weer mee te doen in de top van de competitie.

SGB E2 begon het seizoen tegen een concurrent voor de bovenste plaatsen het thuisspelende Push E3.  Deze wedstrijd gelijk met SGB vlak voor tijd aan de leiding. In de laaste seconde ging het alsnog en schoot Push uit Ulvenhout de 4-4 op het scorebord.

De 2e wedstrijd was tegen Blerick E1, de degradant uit de eerste klasse. SGB begon onwennig en keek al snel tegen een achterstand. Bij rust was deze achterstand opgelopen tot twee doelpunten verschil. Na de rust werd er meer ervaring aan de ploeg toegevoegd en werden we sterker. We kwamen terug in de wedstrijd. De beste kansen bleven voor SGB maar ondermeer door een 100% te verknoeien bleven we steken op 4-4.

De 3e wedstrijd tegen GP Bulls E4 was de minste tegenstander van allemaal. In de eerste helft werd het verschil met een heel jong team al gemaakt en stond de ruststand 5-0 op het bord. In de 2e helft werd deze score uitgebreid naar 12-2 ondermeer door een hattrick van Bilal Ibrahimi.

SGB staat mede hierdoor met vijf punten op een keurige 2e plaats. Alleen Push E3 doet het beter met tien punten, waarbij aangetekend moet worden dat zij een wedstrijd meer hebben gespeeld.

SGB E1 begon onwennig aan de competitie. Mede door het materiaal begonnen ze niet lekker aan de wedstrijd.  Vooral in de verdediging waren de gaten groot door slechte communicatie hierdoor kwamen ze al snel 2-0 achter. Voor rust werd nog wel de aansluitingstreffer gemaakt. Na rust ging het echter opnieuw mis en besliste de tegenstander GP Bulls E2 het duel eindstand 3-1

De 2e wedstrijd ging aanzienlijk beter. Een wijziging in de opstelling pakte goed uit en het gepromoveerde GP Bulls E3 werd simpel opzij gezet met prima spel. Eindstand 5-0 voor SGB Goes.

De 3e wedstrijd werd gespeeld tegen Belgische tegenstander Somival E1. Dit leek op voorhand een lastige tegenstander. Onder het motto ‘never change a winning team’ begon SGB goed aan de wedstrijd. En uit de eerste de beste counter scoorde Aron Beurkens koel de 1-0. Even verder in de wedstrijd kreeg SGB een shoot-out en de goed in de wedstrijd zittende Aron nam plaats achter de bal. Ook deze was aan hem besteed en hij rondde dit buitenkansje beheerst af. De tegenpartij ging in het vervolg op zoek naar de aansluitings treffer en deze vonden zij nog voor rust met een bekeken en kiezelhard schot. In de 2e helft bleef SGB geconcentreerd en tactisch goed overeind en mede door een afgekeurde goal bleef de 2-1 staan en ging SGB met zes punten naar huis.

Met deze uitslagen handhaaft SGB E1 zich in de middenmoot op drie punten van de koploper. Een goed begin van het seizoen waar dit in het verleden ook wel eens anders was. Op 9 december hoopt SGB er in de volgende competitiedag een goed vervolg aan te geven.