SGB E1 kampioen van de zomercompetitie

Dit weekend is Sgb E1 kampioen geworden in de zomercompetitie. Nadat ze de eerste wedstrijd ruim wonnen met 7.0 tegen het Belgische Somival moesten ze aantreden tegen de nr. 2 van de competitie Delta Venlo, die op dat moment 3 punten achter hun stonden.

Dat dit geen gemakkelijke opgave werd bleek uit het feit dat alle eerdere ontmoetingen dit seizoen verloren gingen. Na een 1.0 ruststand maakte Marije vlak na rust gelijk. Nadat Delta Venlo daarna scoorde middels een ’t-stick, wat 2 punten oplevert, was de wedstrijd gespeeld. Sgb drong wel aan, maar kwam niet door de gesloten defensie van de Limburgers.

Met deze overwinning kwam Delta Venlo weer gelijk in punten en het zou dus aankomen op doelsaldo. Deze was ruim in het voordeel van Sgb en Delta Venlo had dus een grote overwinning nodig om het kampioenschap te pakken. Zij wonnen hun wedstrijd met 8.0. Hierdoor hield Sgb nog een ruime marge in het doelsaldo over en kon ze het kampioenschap hiermee niet meer ontgaan. Na een 6.2 overwinning op het Eindhovense GP Bulls kon de Champagne ontkurkt worden.